dinsdag 11 februari 2014

Goed en goedkoop etenEergisteren was het erg leuk met het eten. We hebben namelijk chili con carne gegeten met eigen kruiden. Dus wat knoflook en een uitje in de pan met gehakt. Daarna de paprika en mais erdoor heen gedaan en later uiteraard nog de pot met bruine bonen. De kruiden die ik hierover heb gedaan waren chilipoeder, paprikapoeder, komijnzaad en wat koriander. Later nog een heel klein beetje zout en peper erdoor gedaan. De prijs was als volgt:
200 gram gehakt (biologisch aldi, 400 gram voor 2,99) = 1,50
1 pot Bruine bonen (aldi) = 0,69
1 Paprika = 0,46
1 Blikje mais = 0,55
1/2 ui = 0,05 (gokje)
1 teentje knoflook en wat kruiden erover gestrooid = 0,05

Tezamen dus een maaltijd voor ongeveer € 3,30. En nog eens gezond ook en hartstikke lekker. Geen zakje dus met E-nummers etc. Nu heb ik het gas etc. niet meegerekend, maar laat het in totaliteit eens € 3,50 zijn! Dat is € 1,75 per persoon.

Maar nu komt het leukste! Er bleef nog een dik bord over in de pan! Dus eigenlijk was vorenstaande nog minder per persoon, namelijk 3,50 / 3 maaltijden = € 1,17 per persoon!!! :)

Gisteren hebben we de rest in een schaal gedaan en wat rijst gekookt. Dit gekookte rijst bij de rest in de schaal gedaan en vervolgens nog wat geraspte kaas met wat tortilla chippies erover heen gestrooid. Samen ging dit 10 minuten in de oven op 180 graden.

Dus was de maaltijd € 1,17 (de overgebleven portie) + wat rijst en tortillachips. O ja... en de geraspte kaas, wat ook maar heel weinig was. Ruim gerekend kost de maaltijd van gisteren dus maar zo'n € 1,50 voor 2 personen, oftewel € 0,75 cent per persoon.

Over 2 dagen gerekend was dit nog net geen € 4,00 voor 2 personen! Erg lekker goedkoop eten zo. Moet ik toegeven dat wij heel weinig vlees hebben gehad over 2 dagen, namelijk 100 gram per persoon, dus 50 gram op een dag. Daarentegen hebben we wel 2 gebakken eitjes gegeten. Heft weer een beetje op.

Maar trots om zo lekker en gezond te eten voor zo weinig. Ik vind het jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt. ;-P

2 opmerkingen:

  1. Zo dat heb je goed gedaan! Recept klinkt lekker, ga ik ook eens maken (behalve de paprika dan...) super dat je het met eigen kruiden gedaan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft leuk om te doen, Consumindermuts. Of je nu een zakje erdoor heen doet of even met 6 potjes kruiden over de pan heen slingert, qua tijd maakt het niets uit. Maar het is echt stukken goedkoper!
    Maar begrijp dat je geen fan bent van paprika?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen