woensdag 5 februari 2014

Bye bye Vodafone

Het is zover! Na 2 jaar een abonnement te hebben gehad bij Vodafone ben ik nu overgestapt op Hollands Nieuwe. Een provider die overigens wel gebruik maakt van het Vodafone netwerk. :)

Ruim 2 jaar geleden ben ik bij Vodafone terecht gekomen, omdat Kpn destijds op mijn werk een slecht bereik had. Vodafone hiertegen was perfect! Ik heb dan ook in deze 2 jaar totaal geen enkele klacht over het bedrijf Vodafone. Alles was prima!

Alleen heb ik toen ook een nieuw mobieltje bij afgenomen. Een Iphone 4s. En dat wordt natuurlijk altijd doorberekend in je maandprijs. Nu heb ik dit elke 2 jaar nog gedaan bij het afsluiten van een nieuwe abonnement of een verlenging ervan. Dus ongeveer vanaf het jaar 2000 heb ik zo'n 6 verschillende mobieltjes gehad. Het begon toen nog met de Nokia 3310... sterk model was het!

Ook zag je elk jaar een sterke verandering op het gebied van mobieltjes vanaf dat jaar. Eerst kwam er een kleurenscherm, toen werd het gedeeltelijk touchscreen en vanaf de opkomst van Apple met z'n Iphones rond 2007 zijn zowat alle mobieltjes touchscreen geworden. Dus dat was ook zeker een reden om te veranderen van mobiel na die 2 jaar. Je eigen mobiel was dan echt "oud" geworden.

Dit vind ik dus nu niet meer zo. Na 2 jaar de Iphone 4s te hebben gebruikt ben ik hier nog steeds niet flauw van. De 5s zal ongetwijfeld mooier zijn en een groter scherm, maar de verandering in de jaren 2000 - 2008 vind ik nu minder groot op dit gebied. Het blijven allemaal touchscreen modellen met apps. En mijn Appeltje heeft een 8 megapixel camera wat ook al een prima kwaliteit voor ons is. Ook dit was vroeger een enorm verschil in die 2 jaar. Daarom heb ik besloten om mijn mobieltje langer te gaan gebruiken. Hij is nu namelijk sim-lock vrij!

En dus ben ik sinds gisteren de trotse klant geworden bij Hollands Nieuwe. En tot nu toe bevalt het perfect! Meteen bereik en even het internet instellen en klaar... alles werkt super en met nummerbehoud. Het grootste verschil zit hem nu in de maandprijs!

Hier wat cijfertjes:

Mijn gemiddelden bij Vodafone waren:
  • 22 smsjes per maand (meeste doe ik via WhatsApp en berichten van Iphone naar Iphone zijn gratis)
  • 68 belminuten per maand (niet zoveel, maar thuis bellen we onbeperkt naar vast en mobiel voor 15 euro per maand, ongeacht naar welke provider (actie KPN)
  • 900 MB per maand. (dit was nog op het moment dat ik aan 't werk was. Ik had rustig werk en veel  en vaak tijd om even op de mobiel te kijken. Dit is nu niet meer het geval en in januari had ik zo'n 300 MB verbruikt, doordat ik thuis ben en veel wifi gebruik.)
  • Abonnementskosten € 42,50 per maand!
Nu heb ik bij Hollands Nieuwe het volgende afgesloten voor 2 jaar:
  • 275 eenheden voor bellen of smsjes (dus 1 minuut bellen staat gelijk aan 1 smsje. In het gemiddelde voorbeeld van vodafone zou ik dus 90 belminuten (eenheden) kwijt zijn) De overige mag ik 3 maanden meenemen. 
  •  500 MB dataverbruik per maand. (Mocht ik meer gaan gebruik dan toegestaan, dan krijg ik een melding of ik dat wil. Zo ja... dan betaal ik niet opeens een hoger bedrag per MB of minuut meer, maar gewoon hetzelfde! Veel veiliger dus, want mocht ik wel een keer buiten mijn bundel bellen dan is het een keer een paar euro duurder, maar niet meteen tig euro duurder.)
  • Abonnementskosten € 13,00 per maand!!! 
Dat scheelt dus vanaf nu € 29,50 euro per maand! Dit vind ik veel geld. Ik weet wel dat ik dit altijd 2 jaar lang voor mijn mobieltje heb betaald als een soort aflossing, maar nu wordt het dan toch echt genieten! Ruim € 350,00 per jaar overhouden en dus € 350,00 meer kunnen aflossen aan mijn vriendin!

Dus daarom zeg ik Bye Bye Vodafone en Welkom Hollands Nieuwe :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten