vrijdag 14 maart 2014

Weer een maand voorbij...

Bijna een maand voorbij dat ik hier weer eens een berichtje heb neergezet. Het heeft langer geduurd dan normaal, maar dat heeft ook zo z'n leuke redenen.

Het is namelijk zo dat ik samen met mijn vriendin over een paar maanden ga trouwen. Wij zijn dus druk in de voorbereiding en dat kost echt erg veel tijd. Niet dat dat erg is, want het is echt heel erg leuk om te doen, maar dan blijft deze blog even liggen.
Als je nu denkt: 'huh, een schuld en dan wel trouwen? Is dat niet zonde van dat geld?', dan zal ik dat even toelichten. Die schuld is namelijk mijn "dingetje". Deze wil ik weer volledig en persoonlijk aflossen aan mijn vriendin. Voor haar tijd ben ik ermee begonnen en dus wil ik het ook zelf op- en aflossen. Dus naast onze gezamelijke (spaar)rekeningen hebben wij onze eigen privé-rekeningen ook nog. En vanuit deze rekening kom ik mijn verplichtingen na. Dus onze gezamenlijke uitjes e.d. zijn begroot van de gezamenlijke rekening. Onze dingen die we samen doen, zoals vakanties, een etentje ergens etc. valt hierbuiten om. Wij kunnen dus wel blijven genieten, terwijl ik mijn verantwoordelijkheid neem en mijn eigen begroting vrij strak moet houden. Want alles wat ik privé extra doe, had namelijk anders ook afgelost kunnen worden.

Gisteren, de 13e, weer een aflossing gedaan van 100 euro, maar ik denk dat ik deze maand nog wat extra overhouden dat kan er dan ook weer mooi bij.

De standen houd ik mooi bij hier rechts in beeld en ik blijf wel steeds jullie blogs lezen hoor... alleen heb ik niet altijd even de tijd om er ook nog op te reageren.

Groetjes Snipje

P.S. Het gaat trouwens geweldig goed met de paprika-plantjes. Ze zijn uiteindelijk alle 12 uitgekomen en ondertussen zijn ze al reeds verpoot naar een eigen, wat groter, potje. Ik zal binnenkort een paar foto's online zetten. Dan kun je zien dat ze echt al beginnen te groeien. :)

2 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd! En wat super dat jullie het zo kunnen oplossen! Ik miste je idd al een tijdje, fijn dat je er (af en toe) nog bent! Klopt je nieuwe bedrag wel? Volgens mij moet er nog 100 euro af ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee ConsuminderMuts. Dank je wel voor je oplettendheid! Ik had inderdaad het bedrag nog niet aangepast. Is weer een leuke meevaller op deze maandagochtend haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen